Spår kraftig økning i sjømatproduksjonen frem mot 2040
En ny rapport har konkludert med kraftig økning i sjømatproduksjonen fram mot 2040. (Illustrasjonsfoto)

Spår kraftig økning i sjømatproduksjonen frem mot 2040

Denne uken kom årets rapport fra Revisjons- og rådgivningsselskapet EY.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 06.03.2021 21:45

Det kan bli kraftig økning i sjømatproduksjonen de neste 20 årene. 

Revisjons- og rådgivningsselskapet EY lanserte onsdag sin årlige rapport om sjømatsektoren. Analysene baseres på EYs innsikt fra å ha jobbet tett med bransjen globalt samt på EYs marindatabase som inneholder finansielle data fra 1 082 selskap i oppdrettssektoren og 2399 selskap innen fiskeri.

Rapporten spår at sjøbasert oppdrett vil øke med over 60 prosent globalt de neste 20 årene, mens landbasert oppdrett vil få internasjonalt fotfeste med omtrent halvparten av dagens sjøbaserte produksjonsvolum. Samtidig viser ferske tall et historisk fall i marginer til tross for rekordhøye salgsvolum. 

--Basert på innsikt fra vår database, trender i markedet og diskusjoner med en rekke industrieksperter, viser våre overordnede prognoser mer enn en dobling av globalt produksjonsvolum når vi teller 2040, det tilsvarer et produksjonsnivå på 5,8-6,6 millioner tonn i 2040, sier Eirik Moe, nordisk leder for Marine og Aquaculture i EY, i en pressemelding. 

Sjømatsektoren har på to tiår blitt Norges nest største eksportnæring med en omsetning på 100 milliarder kroner i 2020. Etterspørselen etter laks fra sjøbasert oppdrett langs Norskekysten er stor, men nå har også interessen etter landbasert oppdrett skutt i været.

Ifølge rapporten er de største konsentrasjonene av planlagt landbasert oppdrett å finne i Norge, Nord-Amerika og Asia. Stadig flere norske verdensledende selskaper med sjøbasert oppdrett som hovedkilde, lufter nå også mulige satsninger innenfor landbasert oppdrett.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS