Roser satsing på lokalmatnæringen
Karin Eriksen (Sp), fylkesråd for næring om miljø, roser Kompetansenettverket for lokalmat i nord for å satse på kompetanseheving for landbruksprodusenter i 2021.
--Å prioritere matfaglige kurs og startbesøk der nye lokalmatbedrifter kan hospiterte hos allerede etablerte bedrifter, tror jeg på lengre sikt kan føre til at vi får flere nye bedrifter i landsdelen som produserer lokal mat. Det trenger vi, ifølge fylkesråden for næring om miljø.
I år vil det bli brukt nesten fire millioner kroner på kompetansehevningen, hvor målgruppen er små bedrifter med opptil ti ansatte.
--Med disse midlene kan primærprodusenter og andre bedrifter med mål om å utvikle, forelde og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, få en unik mulighet til å heve sin allerede eksisterende kompetanse og skape solide arbeidsplasser basert på nærmiljøet, sier fylkesråd Karin Eriksen, ifølge fylkeskommunens nettsted.
Troms og Finnmark fylkeskommune har, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, fått ansvaret for satsning på kompetansenettverk for lokalmat i hele Nord-Norge.
Kompetansenettverk NORD er underlagt Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) Holt i Tromsø.