Roser satsing på lokalmatnæringen
Karin Eriksen (Sp), fylkesråd for næring om miljø. (Arkivfoto)

Roser satsing på lokalmatnæringen

Det er Troms og Finnmark fylkeskommune som har ansvaret for satsing på kompetansenettverk for lokalmat i hele Nord-Norge.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.03.2021 03:45

Karin Eriksen (Sp), fylkesråd for næring om miljø, roser Kompetansenettverket for lokalmat i nord for å satse på kompetanseheving for landbruksprodusenter i 2021.

--Å prioritere matfaglige kurs og startbesøk der nye lokalmatbedrifter kan hospiterte hos allerede etablerte bedrifter, tror jeg på lengre sikt kan føre til at vi får flere nye bedrifter i landsdelen som produserer lokal mat. Det trenger vi, ifølge fylkesråden for næring om miljø. 

I år vil det bli brukt nesten fire millioner kroner på kompetansehevningen, hvor målgruppen er små bedrifter med opptil ti ansatte.

--Med disse midlene kan primærprodusenter og andre bedrifter med mål om å utvikle, forelde og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, få en unik mulighet til å heve sin allerede eksisterende kompetanse og skape solide arbeidsplasser basert på nærmiljøet, sier fylkesråd Karin Eriksen, ifølge fylkeskommunens nettsted

Troms og Finnmark fylkeskommune har, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, fått ansvaret for satsning på kompetansenettverk for lokalmat i hele Nord-Norge.

Kompetansenettverk NORD er underlagt Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) Holt i Tromsø.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS