Bedriftsutviklingsprogram for de lokale matserveringsstedene
Reinkjøtt med saus og potetmos. (Illustrasjonsfoto)

Bedriftsutviklingsprogram for de lokale matserveringsstedene

De lokale matserveringsstedene har en stor betydning for lokalsamfunnene og er en viktig bidragsyter i å skape bolyst.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 26.02.2021 21:25

Sametinget ønsker å sette fokuset på de lokale matserveringstedene i kommunene Karasjok, Kautokeino, Porsanger, Tana og Nesseby.

--Lokale matserveringssteder er enormt viktige i lokalsamfunnene. De er et naturlig samlingspunkt, en arbeidsgiver og en matkulturleverandør, sier sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding. 

Sametinget igangsetter bedriftsutviklingsprogrammet Faamoe for de lokale matserveringsstedene. 

--Vi ser at mange bedrifter i Sápmi har muligheter til å styrke merkevaren og øke økonomiforståelsen, samtidig som de styrker nettverket sitt. Det er hele konseptet med Faamoe, sier Muotka.

Målet med programmet er å øke lønnsomheten til de lokale matserveringestedene og inspirere de til å bruke lokale kortreiste råvarer. Koronapandemien har ført til at vi er mer opptatt av kortreist og ureist mat, matsikkerhet og matproduksjon, og klima og miljø.

Silje Karine Muotka mener prosjektet er veldig aktuelt og i tiden. 

Det er Visjona AS som driver Faamoe Lokalmat på vegne av Sametinget.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS