En oljeterminal for hele Nordområdet
Harald Karlstrøm vil at en oljeterminal på Veidnes skal være terminalen for hele Nordområdet.

En oljeterminal for hele Nordområdet

Får Harald Karlstrøm det slik han vil, blir terminalen på Veidnes etablert for aktørene som har oljefelt i nord.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 30.05.2016 09:35
Sist oppdatert : 30.05.2016 09:41

Daglig leder Harald Karlstrøm sier at Arctic Terminal and Transportion (ATT) er én Honningsvåg-idé og et Honningsvåg-firma.

--Vi har en god dialog med Statoil om Veidnes terminal. Tanken er at vi skal bygge og drive terminalen, samt shuttle-tankerne. I tillegg til oljen fra Johan Castberg ser vi for oss at Goliat, Alta og Gotha, skiper olje til Veidnes. Det sier Harald Karlstrøm til Radio Nordkapp.

--Nøkkelen for hele etableringen er at vi får Johan Castberg-oljen til Veidnes. Skjer dette vil Nordkapp bli hele Barentshavets oljeterminal. Våre prognoser viser at jo lengre nord feltene ligger - jo mer lønnsomt vil det være å skipe oljen til Honningsvåg, sier Karlstrøm.

Jobber på flere fronter

Karlstrøm forteller at det blir jobbet på mange fronter for å sikre en stor oljeterminal på Veidnes.

--Vi jobber på mange fronter slik at beslutningen om bygging av terminalen kan skje samtidig som lisenspartnerne for Johan Castberg tar beslutningen om utbygging, sier Harald Karlstrøm.

To utenlandske selskap skal lage en studie om framtidig oljeterminal for Nordområdene. Den jobben gjør de utenlandske selskapene for aktørene som har oljefelt i nord. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS