Skeptisk til digitale valgkort
Eldreombudet frykter at flere eldre ikke benytter stemmeretten i høst. (Illustrasjonsfoto)

Skeptisk til digitale valgkort

Eldreombudet har sendt spørsmål til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
Valg 2021
Raymond Elde
Publisert : 31.01.2021 21:45

I år skal valgkortet først og fremst sendes ut digitalt. Eldreombudet er bekymret for at det kan ende med at flere eldre rett og slett ikke stemmer.

Eldreombud Bente Lund Jacobsen har en klar beskjed til Kommunal- og moderniseringsdepartementet: De må ta hensyn til at ikke alle er digitale. 

--Så enkelt, så greit. Og så må de gjøre ting enkelt og tilgjengelig, sånn at alle får muligheten til et ordentlig valg og får den informasjonen de trenger. Jeg er redd for at det kan bli en rekke eldre som synes det blir for mye herk med valgkort og valgene våre, og bare gir opp. Og at vi får mange som ikke benytter seg av stemmeretten sin på grunn av det, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen til Dagsavisen.

Eldreombudet har sendt et brev med flere spørsmål til departementet som sitter med det overordnede ansvaret for gjennomføringen av valg. De viser til den offisielle nettsida valg.no, der det står at alle får tilsendt valgkortet digitalt til det kommende stortings- og sametingsvalget. Noen kommer fortsatt til å få det i posten.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS