Informasjon til innvandrere om koronapandemien
Tolkning på kontor. (Illustrasjonsfoto, foto: Signe Luksengård)

Informasjon til innvandrere om koronapandemien

Veiledere for kommuner!
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.01.2021 23:30

Koronapandemien rammer befolkningen skjevt og smittenivået blant innvandrere er langt høyere enn i befolkningen ellers. Dette krever at flere kommuner tilpasser informasjon og tjenester til utsatte grupper med innvandrerbakgrunn.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har laget to veiledere om formidling av viktig informasjon til innvandrerbefolkningen. 

Veilederne retter seg mot ledere og ansatte i kommuner og kommer med konkrete råd om planlegging og gjennomføring av tiltak. Veilederne er en del av de foreslåtte strakstiltakene for å redusere smitten blant innvandrerbefolkningen, som ble lagt fram før jul i fjor. De skal bidra til at kommunene når ut med informasjon og tiltak, gjennom samarbeid med frivillige organisasjoner og ressurspersoner og gjennom riktig bruk av tolk.

--Å etablere samarbeid med lokale ressurspersoner med tilhørighet og tillit i aktuelle grupper og miljøer, og ha rutiner for bruk av kvalifisert tolk, er et viktig ledd i kommunens generelle krise- og beredskapsarbeid, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi, i en pressemelding. 

Veilederne: 
Bruk av lokale ressurspersoner med innvandrerbakgrunn i informasjonsarbeid under koronapandemien

Bruk av tolk i informasjonsarbeidet under koronapandemien






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS