Har tilbydd utvinningstillatelser i Barentshavet
Olje- og energiminister Tina Bru venter på at aktiviteten blir satt i gang. (Illustrasjonsfoto)

Har tilbydd utvinningstillatelser i Barentshavet

Petroleumsvirksomheten er Norges største næring målt i verdiskaping, statlige inntekter, investeringer og eksportverdi.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.01.2021 05:31

Tre av de 61 utvinningstillatelsene som er tilbydd er i Barentshavet, ifølge Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet tilbyr 61 utvinningstillatelser på norsk sokkel i konsesjonsrunden «Tildeling i forhåndsdefinerte områder 2020» (TFO 2020).

De 61 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (34), Norskehavet (24) og Barentshavet (3). 30 ulike oljeselskap, fra de store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. 18 selskap blir tilbudt ett eller flere operatørskap. Tillatelsene gis med et forpliktende arbeidsprogram, eller som tilleggsareal til slike tillatelse. 

--Konsesjonsrundene er en grunnpilar i vår petroleumspolitikk. TFO-rundene omfatter nå størstedelen av tilgjengelig leteareal på norsk sokkel. Mer leting som gir nye funn er avgjørende for å opprettholde et høyt aktivitetsnivå, sysselsetting og inntekter fra Norges største næring på sikt. Jeg er imponert over hvordan næringen har håndtert unntaksåret 2020, også når det gjelder søknader på nye leteareal. Nå venter jeg bare på at aktiviteten kan settes i gang og at nye funn gjøres, sier olje- og energiminister Tina Bru (H).






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS