Luftambulansetjenesten leverte høy beredskap i fjor
Høy beredskap i Luftambulansetjenesten, selv om 2020 var et utfordrende år på grunn av pandemien. (Arkivfoto)

Luftambulansetjenesten leverte høy beredskap i fjor

Til tross for en rekke utfordringer knyttet til koronapandemien leverte luftambulansetjenestens fly og helikoptre høy beredskap i 2020.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.01.2021 23:30

I 2020 leverte Babcock Scandinavian AirAmbulance AS, 96,80 prosent beredskap med tjenestens ni fly. Når man trekker i fra forhold som operatør ikke kan lastes for, leverte ambulansehelikoptertjenesten samlet 98,02 prosent beredskap. 

Koronapandemien gjorde 2020 til et krevende år for Luftambulansetjenesten. Flere baser har måttet gå av beredskap etter å ha flydd pasienter med korona og etter nærkontakt med mulig smittet pasient. Viruskontakt eller mistanke om kontakt har medført tidkrevende bytter av mannskap, testing, karantener samt smittevask av fartøy og baser. Under slike forhold er det ekstra krevende å levere høy beredskap. Dette har særlig påvirket tjenestens ansatte ute på basene.

Nedstenging av sykehuset i Hammerfest førte til at pasienter som normalt flys dit, måtte flys til andre sykehus i landsdelen. Dette ga økt antall ambulanseflyoppdrag og ofte lengere flygning enn normalt. I denne fasen leide Luftambulansetjenesten HF inn et ekstra ambulansejetfly som ble stasjonert i Alta og ett kortbanefly ble flyttet fra Alta til Hammerfest for å trygge befolkningen.

Det ble også lagt ned en betydelig innsats for å få den nye ambulansehelikopterbasen i Kirkenes opp å stå med både med midlertidig og permanent beredskap.

--Tjenestens har taklet et svært utfordrende år på en svært god måte fordi operatørenes og sykehusenes luftambulansepersonell har vært løsningsorientert og vist stor vilje og smidighet. Vi er imponert og takknemlig for at alle ledd i og rundt tjenesten her har bidratt sterkt til det gode resultatet, sier Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS