Opplæring for arbeidsledige og permitterte
Bjarne Rohde, fylkesråd for utdanning. (Arkivfoto)

Opplæring for arbeidsledige og permitterte

Fylkeskommunen setter full trøkk på gratis nettbasert opplæring for arbeidsledige og permitterte
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.01.2021 15:45

Troms og Finnmark fylkeskommune ruller nå ut et opplegg som skal gi ledige og permitterte i regionen muligheten til gratis å fullføre videregående opplæring.

--Mange av oss har såkalte hengefag eller fag vi har strøket i og aldri tatt opp igjen. Nå får de som ønsker det muligheten til å gjøre ferdig sitt vitnemål, sier Bjarne Rohde (SV), fylkesråd for utdanning, i en pressemelding. 

Fylkesråden understreker viktigheten av at fylkeskommunen nå handler raskt for å avhjelpe situasjonen mange ledige og permitterte nå befinner seg i.

--Pandemien vi står i skaper store utfordringer for den enkelte. Spesielt i utsatte bransjer er permitteringer og oppsigelser nå resultatet. Da er det viktig at fylkeskommunen raskt hiver seg rundt og ser hvor vi kan bidra. Vi igangsetter nå kurs for de som mangler ett eller flere av fellesfagene, sier Rohde.

Tilbudet gjelder alle som er bosatt i Troms og Finnmark fylke, er ledige eller permitterte, og mangler ett eller flere fellesfag for å kunne fullføre videregående med vitnemål eller fagbrev. Kursene gis over internett via nettskolen. Det er gratis, men kravene er egen PC og tilgang til internett.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS