Årets gave til Finnmark-fotballen
Forfatter Trond Magne Henriksen.

Årets gave til Finnmark-fotballen

Ny bok på markedet, en bok med fotballfortellinger fra Finnmark.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.12.2020 11:00

Det er spennende fotballhistorier fra Finnmark i boka «Hundre stolte år». Det er Finnmark Fotballkrets som gir ut boka i forbindelse med fotballkretsens 100-årsjubileum i 2020. 

Boka er nettopp trykket i Alta og er på over 170 sider. Trond Magne Henriksen fra Vadsø har skrevet det meste av den, og utgiver er Finnmark Fotballkrets.

--Dette er ikke en typisk historiebok om Finnmark Fotballkrets fra A til Å. I stedet for å skrive en kronologisk oversikt over de viktigste hendelser i kretsens historie, ba vi heller fotballmiljøet selv å komme med sine historier, forteller Roger Finjord, daglig leder i Finnmark Fotballkrets, i en pressemelding. 

Boka er i salg fra tirsdag 1. desember. Det er mulig å kjøpe den ved å kontakte fotballkretsen. 

Glimt og begivenheter
Historien om fotballen i Finnmark er innholdsrik, og derfor var det naturlig å komme nærmere inn på de mange øyeblikkene.!En del av bokomslaget.

--Vi har valgt ut en del glimt og begivenheter gjennom 100 år, og ønsker å gi deg innblikk i det mangfoldige fotballmiljøet i Finnmark, som har skapt en stolt tilhørighet i samfunnene våre. Noen eksempler er oppturen og miljøet rundt Øksfjord IL på tidlig åttitall, det sagnomsuste «slaget om vidda», iveren til en 49-år gammel innbytter i kampen for å rykke opp, og selvsagt kvinnelagene til Alta IF og BUL sine dramatiske opprykks kamper, sier Finjord.

Spesielt år
I 2020 skulle Finnmark fotballkrets feire seg selv med en storslått jubileumshelg, men slik gikk det dessverre ikke. Det spesielle året har også fått plass i boka.

--I bokas del to forteller vi om fotballkretsens satsingsområde de siste årene, og vi har gleden av å vise bilder av alle kretsmestere i dette spesielle jubileumsåret 2020. I tillegg bidrar våre samarbeidspartnere med gratulasjoner, noe som viser den sterke tilhørigheten fotball har i Finnmark, sier Finjord. 

Spennende historier
Forfatter Trond Magne Henriksen er svært glad for at han fikk oppdraget med å forfatte boken. 

--Det har vært en artig «reise» gjennom de jeg har pratet med, og de andre kildene jeg har brukt. Og ja, det er så mange historier der ute som det denne gangen ikke ble plass til. Jeg håper og tror at mange fotballvenner, unge som gamle, vil merke følelsen av tilhørighet. Boka binder fotballmiljøet enda sterkere sammen, sier Trond Magne Henriksen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS