Mener dette er finnmarkskystens helter
Ordfører Bernth R. Sjursen kaller lokale fiskere for finnmarkskystens helter. (Foto: Måsøy kommunes nettsted, masoy.kommune.no)

Mener dette er finnmarkskystens helter

Måsøy kommune er en av de største fiskerikommunene i Finnmark.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.11.2020 05:20

Ordføreren i Måsøy løfter fiskerne i ordførerens hjørne, på nettstedet til Måsøy kommune

--84 stamper, tre mann og to døgn på havet. Dette er hverdagen for Stian Mikalsen og mannskapet på «Mina».  Med fersk line fra Havøysund Egnesentral gjorde de seg tidligere i uka klar til en lang tur ut på Nordkappbanken, har ordfører Bernth R. Sjursen (Ap) skrevet. 

--Disse lokale fiskerne er grunnpilarene samfunnet vårt. Det å kunne gå ned på kaia eller i bua for å snakke med fiskere, som gir meg mange gode innspill, er for meg viktig. Hva hadde Måsøy kommune vært uten disse hardhausene? I generasjoner har fiskerne sørget for fisk til industrien på land, og mat på bordet til familier. Mens jeg står på kaia og kjenner på en kald vintervind, vet jeg at det disse karene om noe timer stamper i kulde og mørke på vei ut til fiskefeltet. Barske menn mot det barske Barentshavet. Dette er finnmarkskystens helter, ifølge Måsøy-ordføreren. 

Stor på fiskeri 
Nordkapp, Lebesby og Måsøy var kommunene i Finnmark med flest registrerte fiskefartøy, viser tall som ble presentert i januar 2020. 

Måsøy hadde, ifølge oversikten, 102 fiskebåter. Det var 121 registrerte fiskere i Måsøy i tallene som ble offentliggjort for vel ti måneder siden. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS