Datoene for Arctic Race of Norway 2021 er klare
Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway. (Arkivfoto)

Datoene for Arctic Race of Norway 2021 er klare

Arctic Race of Norway ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien, men satser på arrangement i perioden 5. til 8. august 2021.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.11.2020 11:00

I 2021 skal Arctic Race of Norway gå av stabelen fra 5. til 8. august.

--Tidspunktet vi har fått av det internasjonale sykkelforbundet, UCI, er tett opp mot Tour de France og OL. Det betyr at det er lagt godt til rette for å få mange gode syklister til Nord-Norge neste år, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i en pressemelding. 

Dybdal gleder seg til å sette i gang arbeidet med å forberede neste utgave av Arctic Race of Norway.

--Arctic Race of Norway skal bidra til utvikling av Nord-Norge og markedsføre Norge. Uten et lokalt og nasjonalt engasjement hadde vi aldri fått dette til. Selv i en vanskelig tid for folk og næringsliv med covid-19 hengende over oss er det godt å ha noe å se frem til og jobbe mot. Nå gleder vi oss til å starte jobben og samarbeidet med alle våre partnere og vertskommuner for neste års ritt, sier Dybdal.

Arctic Race of Norway er klassifisert som Pro Series (nest høyeste nivå) av UCI, og har i løpet av de åtte årene som har gått siden førte utgave i 2013 oppnådd internasjonal anerkjennelse. Dybdal mener det er flere grunner til det.

--Samarbeid med ASO som også arrangerer Tour de France, sikrer oss det ypperste av arrangementskompetanse og tilgang på kringkastere som formidler TV-bildene til 190 land. I tillegg sier mange av rytterne at naturen og folkelivet er helt unikt, sier Dybdal.

Samme etappene 
Arctic Race of Norway besluttet å utsette årets ritt på grunn av koronapandemien. Det innebærer at rittet neste år går med de samme etappene som var planlagt for 2020. Første etappe starter og slutter i Tromsø 5. august. På andreetappen den 6. august vil Arctic Race of Norway for første gang krysse en landegrense. Starten går ut fra Nordkjosbotn, og etappen ender i Kilpisjaervi i Finland. Tredje etappe starter på Finnsnes, går rundt Senja og ender i Målselv fjellandsby. Fjerde og siste etappe starter i Gratangen 8. august, før det hele avgjøres ved målgang i Harstad.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS