Innfører bevæpning i hele landet
Politiet blir bevæpnet. (Illustrasjonsfoto)

Innfører bevæpning i hele landet

På bakgrunn av skjerpet trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har Politidirektoratet besluttet å iverksette nasjonale tiltak for å styrke politiets beredskap i hele landet og bevæpner politiet over hele landet i tre uker framover.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 06.11.2020 01:41

Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som har ansvaret for å vurdere trusselsituasjonen i Norge. Politidirektoratet er i tett dialog med PST om hvordan situasjonen i Europa påvirker norske forhold.

--Politidirektoratets rolle er å koordinere politiets innsats og iverksette tiltak som sikrer en best mulig beredskap i hele landet. Trusselnivået er uendret, men PSTs trusselvurdering beskriver at det skal lite til før vurderingen av den forventede trusselen vil bli endret fra «moderat» til «sannsynlig». På bakgrunn av at trusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet har politiet iverksatt de tiltak vi mener er nødvendige, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding. 

Midlertidig bevæpning
PSTs trusselvurdering beskriver det som sannsynlig at et eventuelt angrep motivert av ekstrem islamisme vil utføres av en enkeltperson som angriper folkeansamlinger eller symbolmål som politi- og forsvarspersonell. Det er sannsynlig at angrepsmidlene i eventuelle angrep vil involvere hugg-/ stikkvåpen eller kjøretøy.

--Bevæpning vurderes derfor som et viktig tiltak for egenbeskyttelse, og for å sikre hurtighet i responsen fra politiet for å kunne avverge eller respondere adekvat på slike hendelser, sier Bjørnland.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS