Anbefaler å kun åpne deler av Porsanger for reketrålfiske
Havforskningsinstituttet anbefaler at kun ytre del av Porsangerfjorden åpnes for bunntråling. Bildet er fra tokt i 2019 der Havforskningsinstituttet kartla rekebestanden i tre fjorder i Nord-Troms og Finnmark. (Foto: Gunnar Sætra/ Havforskningsinstituttet)

Anbefaler å kun åpne deler av Porsanger for reketrålfiske

Porsanger kommune eier prosjektet «Porsangerfjorden tilbake til livet (P2.0)».
Næring
Raymond Elde
Publisert : 30.10.2020 01:41

I 1972 ble det forbudt med reketrål i Tanafjord og Porsanger. Dersom fjordene skal åpnes for bunntråling igjen, anbefaler Havforskningsinstituttet at kun ytre del av Porsanger åpnes og at Tanafjorden forblir stengt.

--Et utrålt område er unikt og verdifullt, både fra et verneperspektiv og fra et vitenskapelig perspektiv. Det gjør at vi kan studere hvordan bunntråling påvirker fiskesamfunnet og økosystemet, sier forsker Guldborg Søvik, ifølge hi.no

Norge har internasjonale forpliktelser til å ta vare på sårbare habitater og økosystem.

Prosjektet «Porsangerfjorden tilbake til livet (P2.0)» eies av Porsanger kommune, og har som mål å bygge opp igjen bunnfiskbestandene i Porsanger. Kommunen ønsker å stenge indre og østlige deler av fjorden for å nå dette målet.

Havforskningsinstituttet anbefaler derfor at Porsanger kun åpnes utenfor terskelen «Ryggen», litt nord for Lille-Tamsøya.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS