Mener regjeringen må sikre hyppigere hurtigruteanløp
Godsalliansen, Norsk Sjømannsforbund og Norske Havner ønsker flere hurtigruteskip i trafikk langs kysten. (Arkivfoto)

Mener regjeringen må sikre hyppigere hurtigruteanløp

Koronapandemien har rammet Hurtigruten hardt, så hardt at det er stor reduksjon i antall skip som er i trafikk.
Hurtigruten
Raymond Elde
Publisert : 27.10.2020 05:25

Avgjørelsen om at kun to hurtigruteskip skal gå utelukkende mellom Bodø og Kirkenes rammer mange lokalsamfunn langs kysten. Ruten mellom Bergen og Kirkenes er en viktig del av det norske transportsystemet.

--Hurtigruten frakter 100 000 tonn gods langs kysten hvert år. Hvis vi ikke får skipene i gang igjen, så vil dette føre til en økning på flere tusen trailere langs veiene i en periode der vi går inn i den verste ulykkessesongen. Det sier Johnny Hansen, leder i Godsalliansen og forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund.

Koronapandemien har rammet Hurtigruten hardt. Men pandemien gjør også at det er ekstra viktig at denne infrastrukturen langs kysten fungerer. Hurtigruten binder kysten sammen med hensyn til både folk og gods.

--Det er helt avgjørende at regjeringen og Stortinget finner løsninger raskt som gjør at flere skip kommer i drift og går langs hele ruten. Å få til anløp annenhver dag vil være et stort løft fra dagens situasjon og svært viktig for mange samfunn langs kysten. Det sier Kjell-Olav Gammelsæter, styremedlem i Godsalliansen og direktør i Norske Havner, i en pressemelding.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS