Mener sammenslåingen ble økonomisk utfordrende for fylkeskommune
Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd plan økonomi og kultur/nestleder. (Foto: Lars Åke Andersen)

Mener sammenslåingen ble økonomisk utfordrende for fylkeskommune

Det kom en pandemi på toppen av de økonomiske utfordringene som er i fylkeskommunen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.10.2020 20:00
Sist oppdatert : 26.10.2020 21:50

Når Troms og Finnmark fylkeskommuner ble sammenslått var tiden knapp. Organisasjonen har sikkert satt verdensrekord i å slå sammen to store komplekse offentlige organisasjoner, der fylkesrådet har hatt et konsolidert budsjett fra de tidligere fylkeskommuner som utgangspunkt, og en organisasjonsmodell formet av fellesnemda. Det har Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd plan økonomi og kultur/nestleder, skrevet i et leserinnlegg

--Året 2020 oppleves for fylkesrådet som en forlengelse av fellesnemdas arbeid både i budsjett og organisering, som vi enda ikke er ferdig med å sy sammen og tilpasse budsjettet. Vi sa tidlig at 2020 blir et krevende budsjettår, der vi leverte vår første budsjettregulering i juni, et budsjett som var mer tilpasset det nye storfylket både organisatorisk, inntektsmessig og med de økonomiske forutsetninger og utfordringer som generelt lå til grunn. Men; vi er ikke ferdig, vi er fortsatt i budsjettprosess, der fylkesrådet vil levere et nytt og enda mer tilpasset budsjett for det nye storfylket om kort tid. Dette ifølge leserinnlegget Eriksen Balto har skrevet. 

Anne Toril Eriksen Balto legger ikke skjul på at den økonomiske situasjonen til Troms og Finnmark har hatt en utfordrende og et krevende utgangspunkt, men den er desto mer utfordrende har det blitt med en koronapandemi som har gitt tilleggsutfordringer på toppen av det hele. 

I forrige uke ble det kjent at fylkesrådet har innkjøpsstopp, reisestans og ansettelseskontroll i Troms og Finnmark fylkeskommune. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS