Kun 85 stemmer sørget for flertall for bussbransjeavtalen
Gunnar Alander (fra venstre) og Idar Magne Klemo var to av sjåførene i Nordkapp som var i streik.

Kun 85 stemmer sørget for flertall for bussbransjeavtalen

Det ble et veldig knapt flertall for bussbransjeavtalen i uravstemningen foretatt i Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.10.2020 13:17

Kun 85 stemmer sørget for et flertall for forhandlingsresultatet i uravstemningen til bussbransjeavtalen. Oppgjøret er dermed vedtatt og videre streik avverget. Det sier Tormund Hansen Skinnarmo, kommunikasjonssjef i Yrkestrafikkforbundet, til Radio Nordkapp. 

Når stemmene fra alle de fire forbundene ble lagt sammen var det 50,44 prosent som stemte ja og 49,56 prosent som stemte nei.

Jim Klungnes, forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet, varsler videre kamp i kommende oppgjør.

--Når flertallet ble så knapt til et oppgjør som er langt bedre enn de fleste andre har fått i 2020, så viser det at mange bussjåfører føler en stor frustrasjon over sin arbeidssituasjon. Det sier forbundsleder i Jim Klungnes i en pressemelding. 

--Det er tydelig at arbeidsgiverne må følge opp sine lovnader om å få bussjåførlønna mer på linje med industriarbeidere i kommende oppgjør. Det er stor frustrasjon hos mange bussjåfører over manglende tid til sikkerhetssjekk og nødvendige pauser i en stressende jobbhverdag. Vi er midt i en rekrutteringskrise. Bransjen har en stor utfordring med å sikre rekrutteringen av fremtidens bussjåfører, dersom folk ikke opplever at de har en lønn å leve av og en arbeidsdag og leve med. YTF retter nå blikket mot 2022. Kampen for bedre lønn og arbeidsvilkår for bussjåførene fortsetter da, sier Klungnes.

Det ble brudd i meklingen om bussoppgjøret 20. september, og alle sjåfører i Oslo og Viken ble tatt ut i streik samme dag. Konflikten ble etter hvert intensivert, og på det meste var over 8 000 av landets 12 000 bussjåfører i streik inntil partene ble enige om et nytt oppgjør med Riksmeklers bistand 1. oktober.

De fleste av sjåførene i Finnmark var i streik de siste dagene før partene ble enige om oppgjøret. 

Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet forhandler sammen, streiker sammen og stemmer sammen i bussbransjeavtalen.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS