Mener reiselivet trenger penger nå
Arbeiderpartiet mener aktører i reiselivsnæringen trenger penger nå. (Illustrasjonsfoto)

Mener reiselivet trenger penger nå

Arbeiderpartiet har reagert på regjeringen tiltakspakke for reiselivsnæringen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.10.2020 15:45

Arbeiderpartiet mener aktører i reiselivsnæringen trenger penger i år. 

Tirsdag ettermiddag la næringsminister Iselin Nybø (V) frem regjeringens forslag til støtteordninger for reiselivsnæringen. 

--Når regjeringen ikke vil hjelpe reiselivet før neste år, er det som å sende ungen sin ut i vinterkulda og si at jakka får du i januar. Det sier reiselivspolitisk talsperson Åsunn Lyngedal. 

Hun er opprørt over at regjeringen ikke forstår at reiselivsnæringen trenger hjelp straks. 

--Mange kan nå miste jobbene sine og bedrifter kan gå konkurs, fordi hjelpen kommer altfor sent og ikke blir tilgjengelig før neste år. Dette er en urettferdig behandling av ei viktig næring for framtida, sier Lyngedal i en pressemelding.

Hun minner om at reiselivet har tapt en stor del av inntektene sine gjennom koronakrisen, og at hjelp med de faste utgiftene er helt nødvendig nå. 

--Fremdeles er det usikkert hva som skjer etter nyttår når det omsider blir mulig å søke. Da blir det viktig med enkel og rask saksbehandling, og betingelsene for å få støtte må være rettferdige, sier Lyngedal.

Lyngedal er likevel positiv til at mange til slutt får være med i ordningen, blant annet de viktige destinasjonsselskapene.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS