Tilfredsstillende brøyting av Tana bru?
Åpningen av nye Tana bru. Fra venstre: Ordfører i Tana Helga Pedersen, statssekretær Ingelin Noresjø og fylkesråd Kristina Hansen. (Foto: Trond Magne Henriksen, Troms og Finnmark fylkeskommune)

Tilfredsstillende brøyting av Tana bru?

Tana bru ble offisielt åpnet i september med mye hederlig omtale, men brua er for smal for store vogntog.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.10.2020 01:35

Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, har stilt samferdselsministeren et spørsmål om Tana bru. 

Tana bru ble offisielt åpnet i september, blant annet med Kristina Hansen (Ap), fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, til stede. 

Ingalill Olsen vil ha svar på hvilke kriterier ligger til grunn for valgt vegbredde på nye Tana bru, og hva kan gjøres for å unngå ulykker og få tilfredsstillende brøyting av brua?

--Den nye Tana bru har fått mye hederlig omtale for utforming og lyssetting. Det har de siste dagene vært oppslag i lokalavisene med yrkessjåfører som peker på manglende funksjonalitet knyttet til at kjørebaner er avdelt midt på, hver kjørebane er svært smal slik at store vogntog må kjøre med hjulene på det brede fortauet. Det påstås også at brøytebil med diagonalplog ikke får plass i kjørebanen. Denne situasjonen gjør at tungtransport må kjøre om Utsjok, Finland, noe som er en betydelig omveg, har Olsen skrevet som begrunnelsen for spørsmålet. 

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har foreløpig ikke besvart spørsmålet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS