Silje Karine Muotka er innstilt som presidentkandidat
Sametingspresidentkandidat Silje Karine Muotka. (Foto: Sara Beate Eira Persson/Sámediggi)

Silje Karine Muotka er innstilt som presidentkandidat

NSR skal velge presidentkandidat på det ekstraordinære landsmøtet i januar 2021.
Valg 2021
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.10.2020 21:45

Landsstyret i Norske Samers Riksforbund (NSR) har enstemmig vedtatt å innstille sjøsamen Silje Karine Muotka som presidentkandidat ved sametingsvalget 2021.

--Silje Karine Muotka er en svært god og samlende kandidat. Etter at Alta sameforening foreslo henne som presidentkandidat har det rent inn med støtteerklæringer fra sameforeninger over hele landet, forteller NSR-leder Runar Myrnes Balto i en pressemelding. 

Sittende Sametingspresident Aili Keskitalo meddelte i juni at hun ikke tar gjenvalg. Runar Myrnes Balto mener NSR har hatt en grundig prosess der alle lokallagene har hatt mulighet til å fremme kandidater. Silje Karine Muotka er den eneste kandidat som er fremmet, og hun har svært bred støtte fra et flertall av lokallagene.

--Jeg er veldig glad for støtten fra mange lokallag og for at landsstyret har innstilt meg som presidentkandidat. Nå vil jeg bruke tiden frem mot landsmøtet til å stille meg til rådighet for de lokallag som ønsker å gjennomføre nettmøter eller har spørsmål i denne sammenhengen, sier Silje Karine Muotka.

Muotka har lang erfaring i samepolitikken. Hun har vært leder av en rekke sameforeninger, NSRs ungdomsutvalget og ikke minst NSRs hovedorganisasjon. Videre har hun vært innvalgt på Sametinget i tre perioder siden 2009, og hun har snart syv års erfaring som sametingsråd.

NSR behandler valg av presidentkandidat på et ekstraordinært landsmøte i Tromsø 30. og 31. januar. Landsstyret fungerer som sentral valgkomité, og innstillingen legges til grunn for valget.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS