Det finnes ikke noe kompromiss for Lofoten, Vesterålen og Senja
Bendik Hugstmyr Woie, kampanjesekretær i Natur og Ungdom.

Det finnes ikke noe kompromiss for Lofoten, Vesterålen og Senja

Natur og Ungdom ønsker nei til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Olje og gass i nord
Raymond Elde
Publisert : 06.11.2016 15:45

Det finnes ikke noe kompromiss for Lofoten, Vesterålen og Senja (LOVESE), mener Natur og Ungdom.

I et intervju med Morgenbladet 4. november sier LO-leder Gerd Kristiansen at hun er opptatt av å finne et kompromiss mellom motstanderne og tilhengerne av oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

--Et kompromiss må bety nei til oljeboring i disse sårbare områdene. Konsekvensutredning betyr åpningsprosess, og en åpning av Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring vil ha ødeleggende konsekvenser for fiskeri og reiseliv. Det er disse Gerd Kristiansen og LO kan sette på spill, sier Bendik Hugstmyr Woie, kampanjesekretær i Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom heier på Fagforbundet og andre forbund som viser vei i miljøsaken, og mener Gerd Kristiansen ikke har forstått hvor viktig miljøkampen er.

--LO-lederen snor seg unna å svare på hvordan LO skal møte klimamålene til Norge og være med på at vi når 1,5-gradersmålet. Fagforbundets vedtak viser at det finnes mange i fagbevegelsen som tar dette på alvor, må må Gerd Kristiansen også ta omstillingen til fornybare næringer på alvor, legger Hugstmyr Woie til.

(Pressemelding Natur og Ungdom)


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS