Mener regjeringen svikter Nord-Norge i Veidnes-saken
Tarjei Jensen Bech, fylkesvaraordfører i Troms og Finnmark fylkeskommune. (Arkivfoto)

Mener regjeringen svikter Nord-Norge i Veidnes-saken

Fylkesvaraordføreren vil ta Veidnes-saken opp i fylkestinget.
Olje – Sarnes
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.10.2020 11:00
Sist oppdatert : 07.10.2020 11:03

Tarjei Jensen Bech (Ap), fylkesvaraordfører i Troms og Finnmark, mener regjeringen svikter Nord-Norge med nei til ilandføring av olje på Veidnes fra Johan Castberg

--Dette er et svik mot Nord-Norge. Ilandføring av olje fra Barentshavet til Veidnes var en sak som hadde potensiale til å skape vekst, arbeidsplasser og økt grunnlag for bosetting både i Nordkapp og i hele Troms og Finnmark. I stedet blir dette en tapt mulighet for regionen, som opplever at vi har blitt ført bak lyset, sier Tarjei Jensen Bech i en pressemelding. 

Jensen Bech reagerer særlig på det han kaller manglende samfunnsbygging og manglende politisk vilje. 

--Aktiviteten i Barentshavet må organiseres og drives slik at ringvirkningene bidrar til arbeid, vekst, velstand og næringsutvikling i Nord-Norge. Når oljen fra felt i Barentshavet ikke vil bli ilandført på Veidnes, er det en enorm skuffelse for oss. Nå spør vi oss om regjeringa ser på landsdelen som en ren råvareleverandør, sier Jensen Bech. 

Nå tar han opp saken i fylkestinget:

--Jeg vil fremme en uttalelse til fylkestinget der vi krever at regjeringen går tilbake på denne beslutningen. Landsdelen krever å få en del av ressursene, når risikoen også ligger hos oss. Dette er tydelige krav fra landsdelen, som regjeringen må lytte til. Grunnsteinen i oljepolitikken har alltid vært at det skapes arbeidsplasser på land. Når regjeringen nå viker fra dette prinsippet er det fullstendig uakseptabelt, mener fylkesvaraordføreren i Troms og Finnmark. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS