Deling av fylkene ligger inne i Arbeiderpartiets programforslag
Kristina Hansen, leder i Finnmark Arbeiderparti. (Arkivfoto)

Deling av fylkene ligger inne i Arbeiderpartiets programforslag

Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark er fornøyd med at programkomiteen ønsker oppdeling av de sammenslåtte fylkene i nord.
Valg 2021
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.09.2020 13:27

Stortingsrepresentant Runar Sjåstad, fylkespartileder Kristina Hansen og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo er fornøyd med at Arbeiderpartiets program følger opp kravet om oppdelingen av de tvangssammenslåtte fylkene. 

--Dette er en svært viktig sak for Finnmark Ap når vi nå har startet den lange valgkampen, sier Sjåstad. 

Tvangssammenslåingen ble gjennomført 1.januar i år, men allerede i mars ba fylkestinget fylkesrådet om å sette i gang arbeidet med en søknad om å dele opp Troms og Finnmark fylkeskommune.

--Arbeiderpartiet i begge fylkene hadde programfestet deling og det har vi selvsagt fulgt opp, sier Kristina Hansen.

Søknaden ble sendt til Kommunal- og moderniseringsdepartementet i midten av august og 16. september bekreftet departementet at de har fått den og vil «presentere saken for Stortinget på egnet måte». 

--Vi legger imidlertid merke til at på tross av det har vært et tosifret antall statsråder fra Solberg-regjeringen i nord i det siste, har ingen viet det nye fylket oppmerksomhet, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Moe. 

Fredag formiddag la programkomiteen i Arbeiderpartiets fram utkastet til nytt partiprogram for neste valgperiode. Programmet skal nå på høring i partiorganisasjonen. Andreutkastet blir levert til sentralstyret innen 10. januar 2021. Landsmøtet vedtar partiprogrammet på landsmøtet i april 2021.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS