Vil styrke sjøsamisk kultur og tradisjon
Bjarne Rohde, fylkesråd for utdanning.

Vil styrke sjøsamisk kultur og tradisjon

Lakselv videregående skole skal bli en ressursskoler for samisk.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.09.2020 05:20

Fylkesrådet har vedtatt at Lakselv videregående skole skal få status som ressursskole for sjøsamisk kultur og tradisjon.

--Vi ser at sjøsamisk kultur og tradisjon har fått en relativt sett lav oppmerksomhet i de tidligere satsningene som er gjort for samiskopplæringa. Samtidig er nettopp dette historiske og kulturelle feltet overgripende for hele fylket vårt, sier Bjarne Rohde (SV), fylkesråd for utdanning, ifølge fylkeskommunens nettsted

Forslaget om å gi Lakselv videregående skole status som ressursskole for sjøsamisk kultur og tradisjon kom i sammenheng med et større arbeid med å samordne satsningen på samisk i den videregående opplæringen i Troms og Finnmark.

--Et av tiltakene vi har definert som særlig pressende er å løfte frem sjøsamisk tradisjon og historie, og når Lakselv videregående skole lenge har hatt ambisjoner om å bli en skole med sjøsamisk og kvensk profil er det ekstra gledelig at vi nå får dette til, sier Rohde. 

I Porsanger finnes det allerede en rekke institusjoner med spisskompetanse innen sjøsamisk språk- og kulturutvikling som alle nå står klar til å inngå et samarbeid med Lakselv videregående skole

Fra før finnes det tre ressursskoler for samisk i Troms og Finnmark. Det er Nord-Troms vgs, Kongsbakken vgs og Heggen vgs.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS