Jakten på bolyst nominert til UEFA Grassroot awards
Finnmark Fotballkrets har skapt folkefester i finnmarkskommuner, noe som har blitt lagt merke til nasjonalt og internasjonalt. (Foto: Finnmark Fotballkrets)

Jakten på bolyst nominert til UEFA Grassroot awards

I september blir det avgjort om Finnmark Fotballkrets får prisen i kategorien Best Grassrots Project.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.09.2020 23:30

Siden 2010 har UEFA årlig arrangert «UEFA Graasroots Awards». Prisutdelingen hyller klubber, ledere og prosjekter i Europa som gjør et fremragende arbeid for fotballaktiviteten på grasrotnivå.

For sesongen 2020 har Norges Fotballforbund valgt å nominere «Jakten på bolyst» som Norges kandidat til den europeiske prisen, Jakten på bolyst er nominert i kategorien Best Grassrots Project.

Jakten på bolyst er ett treårig prosjekt som i utgangspunktet skulle strekke seg over følgende tre år, 2018-2019-2020. På grunn av covid-19 har det siste året blitt utsatt, Finnmark Fotballkrets skal neste år gå i gang med de fem siste kommunene i prosjektet. Jakten på bolyst er i regi av Finnmark Fotballkrets og samarbeidspartnere. 

Kommunene som får bolystuke neste år er Båtsfjord, Kautokeino, Vardø, Loppa og Nordkapp.

Bolystuken er gratis for alle å delta på, og gjennom fire dager har prosjektet som mål å skape aktivitet på tvers av generasjoner samt vise det engasjementet og den gløden som finnes i 15 av kommunene i Finnmark.

--Det er en stor ære for oss å bli nominert til denne prisen. Det er det største samfunnsprosjektet i Finnmark Fotballkrets sin historie, og vi har lagt mye tid og stolthet i det. Derfor er det utrolig stas at prosjektet blir lagt merke til nasjonalt og nå internasjonalt», sier Aleksander Johansen, bolystkoordinator i Finnmark Fotballkrets, i en pressemelding. 

Også hos Norges Fotballforbund har prosjektet blitt lagt merke til. 

--UEFA Grassroot Awards er europeisk fotballs måte å sette pris på det gode arbeidet som gjøres i breddefotballen over hele Europa. Norges Fotballforbund er stolte over Bolyst-prosjektet som virkelig viser hvilken stor og viktig rolle fotballen har i lokalmiljøer over hele landet. Vi er glade over å ha fått muligheten til å vise UEFA det arbeidet som NFF Finnmark har gjort og gjør med dette prosjektet som i disse tider er viktigere enn noensinne», sier Henrik Lunde, leder for seksjon klubb og aktivitet i NFF.

Avgjørelsen på hvem som vinner prisen blir avgjort hos UEFA i september.

Bolystuker er Finnmark Fotballkrets sin gave til Finnmark i forbindelse med 100-årsjubileet. Bolystuke er en hylles til lokalsamfunnene i Finnmark.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS