Krever terminal på Veidnes
I slutten av juni hadde Nordkapp Høyre et møte på Sarnes der Troms og Finnmark Høyre samt representanter fra regjeringsapparatet og fylkestinget var til stedet. Her var kravet klart om at det må bli en terminal på Veidnes.

Krever terminal på Veidnes

Statsminister Erna Solberg har nå fått brev fra Høyre i Nord-Norge.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 28.08.2020 11:00
Sist oppdatert : 28.08.2020 12:39

I et brev til statsministeren krever Høyre i Nord-Norge terminal på Veidnes.

Nordkapp Høyre sammen med Troms og Finnmark Høyre, samt Nordland Høyre har skrevet et brev til statsminister Erna Solberg.

--Troms og Finnmark Høyre beklager at man ikke har klart å utvikle en lønnsom eksportløsning for Castberg-oljen som inkluderer en terminal på Veidnes, har Høyre skrevet i brevet til Erna Solberg. 

--Troms og Finnmark Høyres klare forventning til regjeringen er at man sikrer en ilandføring av olje på Veidnes. Stortingets vedtak i forbindelse med krisepakken for oljenæringen signaliserer tydelig et ønske om større lokale ringvirkninger av produksjonen til havs. Hvilke løsninger man finner i denne konkrete saken, vil også kunne ha avgjørende betydning for fremtidige prosjekter. Høyres utgangspunkt bør være at de som benytter seg av våre felles ressurser, også skal bidra med å gi tilbake til de samfunnene ressursene hentes fra, står det i brevet.

Det er Dan Nilsen lokallagsleder Nordkapp Høyre, Geir-Inge Sivertsen fylkesleder Troms og Finnmark Høyre og Ole H. Hjartøy fylkesleder Nordland Høyre, som har skrevet under på brevet til statsministeren.

Hele brevet






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS