Mener Hurtigruten ødelegger for hele cruisenæring
«Mein Schiff 4» snudde i Honningsvåg og satte kursen for Trondheim, på grunn av sterk vind. (Arkivfoto)

Mener Hurtigruten ødelegger for hele cruisenæring

Det vil ramme næringslivet langs kysten uten cruiseanløp, mener Arthur Kordt.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 17.08.2020 20:00

Toppsjefen i cruiseagenten European Cruise Services i Bergen, mener mange selskap vil gå over ende uten cruiseskip i norske fjorder.

--Hurtigrutens problem er nå blitt hele den internasjonale seriøse cruiseindustriens problem, sier Arthur Kordt til Dagens Næringsliv.

--Det som er avdekket i Hurtigruten skader både Norges og cruisenæringens omdømme. Med de store verdiene som er på spill i denne industrien, kan jeg ikke begripe hvordan dette kunne skje. Det er uforståelig at Hurtigruten kunne ta så store sjanser som det ser ut til at de har tatt, sier Arthur Kordt, administrerende direktør i European Cruise Services i Bergen.

Kordts selskap er agent for blant andre tyske TUI som med cruiseskipene Mein Schiff 1 og 2 planla oppstart av flere cruise langs norskekysten fra august med svært strenge smittevernregler.

--TUI har strengere regler ved påmønstring av mannskap enn Norge praktiserer. Blant annet holdes mannskapet isolert om bord i 14 dager hvor eneste menneskelige kontakt er med en sykepleier som sjekker at alt er i orden, sier Kordt.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS