Seks av ti skoler endret fag- og timefordelingen
Honningsvåg skole ble som andre skoler stengt 12. mars og elevene fikk hjemmeundervisning. (Arkivfoto)

Seks av ti skoler endret fag- og timefordelingen

Ny statistikk for nedstenging av grunnskolene i vinter.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.08.2020 09:45

Ny statistikk viser at smitteverntiltakene i grunnskolen i vår førte til færre timer i enkelte fag på seks av ti skoler.

--Skolene gjorde en kjempejobb da de gjenåpnet i mai, men tiltakene har gitt uheldige konsekvenser for en del av elevene. Derfor må vi alle følge smittevernrådene slik at vi kan komme tilbake til en normal skolehverdag i høst, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding. 

I Honningsvåg ble det lagt opp hjemmeundervisning da skolen ble stengt 12. mars. Kontaktlærere la til rette for hjemmeundervisning. Foreldrene fikk ansvaret slik at planene ble gjennomført. 

Nå har det vært innsamling av statistikk i Grunnskolens informasjonssystem (GSI) for å få bedre innsikt i hvilke konsekvenser smitteverntiltakene hadde for tilbudet til elevene. Det er skolene selv som har rapportert.

Statistikken viser blant annet:
-Etter gjenåpningen har seks av ti grunnskoler måttet avvike fra fag- og timefordelingen. Dette gjelder i større grad de største skolene.

-64 prosent av skolene oppgir at de har hatt økte kostnader som følge av nedstengningen og hjemmeundervisning for elevene i perioden fra 12. mars. De økte utgiftene er blant annet knyttet til læremidler, digitalt utstyr, programvare og lisenser. Samtidig oppgir 33 prosent av skolene at de har hatt reduserte kostnader som følge av nedstengningen.

-De fleste grunnskolene gjenåpnet som planlagt i mai, men cirka hver tredje skole måtte utsette åpningen i inntil fire dager. Litt under to prosent av skolene utsatte åpningen mer enn en uke.

-To av tre av elever med spesialundervisning fikk undervisning som normalt etter gjenåpning, og ni av ti av dem opprettholdt timeantallet med lærer. Undersøkelsen viser også at omtrent halvparten av elevene med særskilt språkopplæring fikk antall timer som planlagt.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS