Barn får sjelden korona
Studie i England viser at barn smittes sjeldnere av koronaviset. (Illustrasjonsfoto)

Barn får sjelden korona

Kanskje er det vanskeligere for koronaviruset å feste seg til cellene hos barn?
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.08.2020 15:45

Barnehager, skolefritidsordninger, skoler og idrettslag vier stor oppmerksomhet om smitteverntiltak i forbindelse med oppstart av skoleåret, og under idrettsarrangement. 

Sven Magne Bye, konstituert rektor ved Honningsvåg skole, mener smittedugnaden må fortsette før oppstart av grunnskolen. Honningsvåg Turn & Idrettsforening noterer ned navn og telefonnummer på alle tilskuerne på aldersbestemte fotballkamper. 

Barn under 16 år blir mye sjeldnere smittet av korona enn voksne, viser en undersøkelse fra England. Mange smittsomme sykdommer som forkjølelse og omgangssyke, smitter masse mellom barn. Ofte blir barna smittet på skolen eller i barnehagen, og tar med seg virusene hjem til familien etterpå. Forskere har oppdaget at det ikke var slik med korona. Tvert imot så det ut til at barn ble sjeldnere syke enn voksne.

Shamez Ladhani og kollegaene hans i England gikk igjennom informasjon om alle i England som hadde tatt en test for å se om de hadde korona. Det var over en halv million mennesker. Blant de voksne som ble testet, var rundt 25 prosent smittet av koronaviruset. Blant barn var langt færre smittet. Bare fire prosent av barna som ble testet, var smittet. Altså: Av 100 barn som kom for å ta en koronatest, var det bare fire som faktisk hadde korona, melder Forskning.no

Noen forskere tror det kan være fordi cellene i kroppen til barn er litt annerledes enn i voksne. Når koronaviruset skal angripe cellene våre, fester det seg først til spesielle deler av utsiden på cellene. Forskere har oppdaget at barn har færre av disse delene enn voksne. Kanskje er det vanskeligere for koronaviruset å feste seg til cellene hos barn? Det er spørsmålet Forskning.no stiller i en artikkel. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS