Øvde på bruk av stige og slukking i høyde
Nordkapp brannvesen gjennomførte øvelse i Honningsvåg torsdag kveld. (Illustrasjonsfoto)

Øvde på bruk av stige og slukking i høyde

Brannsjefen ønsker at befolkningen gjennomfører brannøvelser i eget hjem.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.10.2016 21:25

Torsdag kveld gjennomførte Nordkapp brannvesen en øvelse på rådhuset i Honningsvåg. Mannskapet øvde på bruk av stige og slukking i høyden.

Nordkapp brannvesen har krav om minimum ti øvelser i året, øvelser hele styrken deltar på. Nordkapp brannvesen er et deltidsbrannvesen med 17 deltidsbrannmannskap og fire befal. Hver sommer blir vaktstyrken utvidet.

Brannsjef Per Ivar Pettersen forteller at det i år har vært en del unødvendige alarmer, en økning sammenlignet med de siste årene. Mange unødvendige alarmer betyr store kostnader. En utrykning koster mellom 10 000 og 12 000 kroner.

Forebyggende arbeid

Den 1. desember hvert år er det røykvarslerens dag, en landsdekkende markering. Brannsjefen i Nordkapp forteller at i desember, etter røykvarslerens dag, skal Nordkapp brannvesen besøke 300 husstander for informasjon og veiledning. Besøkene vil skje på ettermiddagstid.

Per Ivar Pettersen tror de fleste i Nordkapp har røykvarsler og brannslukkingsapparat, men at det er få som vet hvor brannslukkingsapparatet ligger og hvordan man bruker apparatet. Pettersen tror i tillegg at det er uvanlig med brannøvelser i hjemmene i Nordkapp. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS