Spørsmål om fartsgrenser på fylkesvegene
Fylkene har overtatt drift og planleggingsoppgavene som Statens vegvesen utførte på vegne av fylkene. (Illustrasjonsfoto)

Spørsmål om fartsgrenser på fylkesvegene

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har mottatt et skriftlig spørsmål fra Willfred Nordlund, stortingsrepresentant for Senterpartiet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.08.2020 01:19

Willfred Nordlund, stortingsrepresentant for Senterpartiet, har stilt et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren om fartsgrenser på fylkesveger. 

Willfred Nordlund ønsker å vite om regjeringen vil gi fylkene hovedansvar for å også fastsette fartsgrense på fylkesveg, veger de ellers har alt ansvar for, som en naturlig del av fylkenes ansvar for trafikksikkerhetsarbeidet og lokal kunnskap om den enkelte veg?

--I forbindelse med forvaltningsreformen ble sams vegadministrasjon avviklet og fylkene overtok drift og planleggingsoppgavene som Statens vegvesen hadde utført på vegne av fylkene. Likevel er det ikke slik at fylkene har mulighet til å bestemme fullt ut på en del områder som naturlig burde vært tilknyttet eieransvaret, eller deres ansvar for trafikksikkerhetsarbeidet jmf. Paragraf 40 i Veitrafikkloven, har senterpartirepresentanten skrevet som begrunnelse for spørsmålet. 

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har foreløpig ikke besvart spørsmålet. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS