Naturen er ikke en søppeldunk
Pant i veikant: En av forsøplingsutfordringene som har fått en del oppmerksomhet i mediene denne sommeren, er problemet med drikkebokser og annen søppel som kastes ut av bilvinduet og havner i dyrefôr. (Foto: Silje Østby Thune)

Naturen er ikke en søppeldunk

Hold Norge Rent minner om kampanjen #likefinsomfør.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.07.2020 15:45

Spørsmål fra Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent. 

--Hvorfor fører mer bilkjøring og mer ferdsel i naturen til økt forsøpling? Det spør den daglige lederen i Hold Norge Rent om. 

I år ferierer de aller fleste av oss i Norge, og norgesferie er ofte synonymt med bilferie og oppleve vakker og majestetisk natur. Dessverre fører økt biltrafikk ofte til mer forsøpling langs vegene og mer friluftsliv er ofte synonymt med økt forsøpling i naturen.

Dette er et paradoks som Hold Norge Rent forsøker å forstå. Hvorfor fører mer bilkjøring og mer ferdsel i naturen til økt forsøpling? Verken vegene eller naturen er søppeldunker. Likevel kastes det søppel ut av bilvinduer og i naturen hver eneste dag.

En av forsøplingsutfordringene som har fått en del oppmerksomhet i mediene denne sommeren, er problemet med drikkebokser og annen søppel som kastes ut av bilvinduet og havner i dyrefôr. Hold Norge Rent har lite kunnskap om hvem som gjør dette eller hvorfor de gjør det, men Hold Norge Rent vet at det er et stort problem som fører til lidelse og død for flere hundre kyr hvert eneste år. 

La naturen være #likefinsomfør
Denne sommeren er Hold Norge Rents oppfordring til alle å nyte norgesferien uten å forsøple. Hold Norge Rent oppfordrer alle som er på tur rundt omkring i landet til å ferdes sporløst og etterlate både by og bygd, vei og sti og strand og fjell #likefinsomfør.

#likefinsomfør er et samarbeid mellom Hold Norge Rent og samarbeidspartnere.

Opprydding er svært viktig, og frivilling opprydding har heldigvis blitt en folkebevegelse i Norge. Forebygging er enda viktigere, og målet med #likefinsomfør er å mobilisere til en ny og enda større dugnad mot forsøpling i Norge, som på sikt vil gjøre behovet for frivillig opprydding overflødig.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS