Brødrene Aa skal bygge fylkeskommunens nye kombibåt
Brødrene Aa AS skal bygge fylkeskommunens nye kombibåt. (Illustrasjonsfoto)

Brødrene Aa skal bygge fylkeskommunens nye kombibåt

Kontrakten vil bli signert når klagefristen for tildelingen er unnagjort.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.07.2020 21:29

Fylkeskommunens nye kombibåt blir levert i juni neste sommer, en båt som skal styrke fartøykapasiteten i Finnmark. 

Fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune vedtok nylig tildeling av byggeoppdrag. Det er båtverftet Brødrene Aa AS i Hyen i Nordfjord som er innstilt til å få oppdraget med å bygge båten, som skal leveres neste år.

Måsøy-sambandet 
For å styrke kapasiteten på hurtigbåtsiden i Finnmark, ble det i 2018 bestemt at fylkeskommunen skulle gå til anskaffelse av en ny kombibåt. Denne skal leveres til 1.juni 2021, og er primært tenkt brukt i Måsøy-sambandet, med base i Havøysund. 

--Vi ser fram til å styrke kapasiteten i Finnmark, sier Kristina Hansen (Ap) fylkesråd for samferdsel, i en pressemelding. 

--Når vær og uvær herjer med veier, og isolerer bygdesamfunn, så ser vi et ekstra behov for å kunne ha nok fartøykapasitet, uten at det skal gå ut over de allerede innarbeidede sambandene. I tillegg er det godt å ha noe ekstra å gå på, når våre andre fartøy skal inn til reparasjon eller service, sier Hansen. 

På anbud
I prosessen har det vært gjennomført anbudskonkurranse for fartøydesign, og i tillegg anbud for selve byggingen. I dette anbudet deltok to verft, Oma Baatbyggeri AS og Brødrene Aa AS, og det var altså sistnevnte som vant anbudet for leveransen. 

--Når klagefristen for tildelingen er unnagjort, vil det bli signert kontrakt med byggeverft, og vi ser fram til å samarbeide med Brødrene Aa om dette fartøyet, sier fylkesråden.

Det er Narvik-firmaet Transportutvikling AS som har forestått anskaffelsen på vegne av fylkeskommunen, og som også skal bistå med byggetilsyn fram til levering.

Stolt leverandør
--Vi er naturligvis stolt og veldig glad over at fylkeskommunen har valgt å tildele oss dette byggeoppdraget, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa AS. 

Båten som verftet skal levere blir en katamaran bygget i karbonfiber, med en lastekapasitet på 73 passasjerer, bildekk for åtte biler samt lasterom. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS