Unngå å bli lurt, sikre deg seriøse håndverkere
Mange bruker sommeren til å renovere hus og hytte. (Illustrasjonsfoto)

Unngå å bli lurt, sikre deg seriøse håndverkere

Skatteetaten ber kunder hos håndverkere til å ta en bakgrunnssjekk, og at man skriver kontrakt.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.07.2020 20:00

Skatteetaten gjennomfører i disse dager en landsdekkende kampanje for å advare mot svart arbeid og useriøse håndverkere, og samtidig informere om hvordan du sikrer at de du hyrer inn til jobben har orden i mer enn verktøykassa.

--Sommertid er oppussingstid og koronasituasjonen fører også til at mange har mer tid til ulike prosjekter. Derfor har vi nå en kampanje for både å advare og informere om hva du bør tenke på når du skal kjøpe håndverkstjenester, sier Trond Båtnes, underdirektør for avdeling skattekriminalitet, i en pressemelding. 

Skatteetaten har i løpet av den siste tiden delt ut nærmere 175 000 brosjyrer i norske postkasser med informasjon om hva du kan gjøre for å unngå å handle med useriøse aktører.

--Vi opplever at de fleste ønsker å velge seriøse aktører, men er usikre på hvor de kan finne god informasjon. Vårt mål er å bevisstgjøre og hjelpe forbrukerne til å ta velinformerte valg, og velge seriøse aktører som betaler skatter og avgifter, samt bidrar til rettferdig konkurranse og det norske fellesskap, forteller Båtnes.

Sjekk hvem du handler med 
Sjekk hvem du handler med Skatteetaten oppfordrer folk til å lese brosjyren de får, og besøke nettstedet handlehvitt.no for flere gode råd om hvordan du går frem for å finne gode og seriøse håndverkere. Der finner du også informasjon om medansvar.

--Og, hvis noe er uklart, er du velkommen til å ta kontakt med oss for videre veiledning, oppfordrer Båtnes.

Dette må du passe på, ifølge Skatteetaten: 
-Ta en bakgrunnssjekk på virksomheten, slå opp i bedriftsdatabaser. 
-Skriv kontrakt. 
-HMS-kort: Alle som jobber på bygg- og anleggsplasser skal ha HMS-kort. Det betyr at både maleren så vel som elektrikeren skal ha dette kortet synlig, også når vedkommende jobber hjemme hos deg. 
-Be om faktura med merverdiavgift (MVA). 
-Betal via bank






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS