Nei til svekking av luftambulansetjenesten i Finnmark
Finnmark Arbeiderparti ønsker propellfly i Finnmark. (Foto: Øystein Eugene Hermstad)

Nei til svekking av luftambulansetjenesten i Finnmark

Finnmark Arbeiderparti er klinkende klar i debatten om luftambulansetjenesten i fylket, ifølge en uttalelse.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 29.05.2016 15:45

Finnmark Arbeiderparti kan ikke under noen omstendigheter akseptere den svekkelse som skjer ved at et ambulansefly i Alta blir erstattet av et jetfly i Tromsø.

En styrking av beredskapen for Svalbard, ved å lokalisere et jetfly i Tromsø, må ikke skje på bekostningen av beredskapen for befolkningen i Finnmark.

Luftambulansen i Finnmark er viktig for å sikre at hele befolkningen har den nødvendige sikkerhet for liv og helse ved akutte hendelser. I et fylke med lange avstander, og mye dårlig vær, vil ikke ordinære bilambulanser dekke akuttberedskapen i tilstrekkelig grad. Ambulansefly der derfor nødvendig, og sikrer transporten når transport langs vei og sjø ikke er medisinsk forsvarlig. Fly som i stor grad også kan brukes når veier ellers er stengt på grunn av uvær.

Et jetfly er ikke et alternativ for beredskapen for Finnmark da et slikt fly kun kan lande i Alta, Lakselv og Kirkenes. Et jetfly kan ikke lande på flyplassene i Vadsø, vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Hasvik. Det er heller ikke slik at dagens beredskap kan erstattes ved økt bruk av helikopterressurser fra Troms, da de ikke er raske nok og ikke har samme regularitet ved dårlig vær.

Finnmark Arbeiderparti kan ikke akseptere at en stor del av fylkets befolkning får et dårligere tilbud når behovet for å komme seg raskt til sykehus oppstår. Vi forlanger at Helse Nord revurderer sine planer og ber om nødvendig sentrale myndigheter gripe inn for å sørge for at dette skjer.

(Pressemelding fra Finnmark Arbeiderparti)






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS