Ada har blitt fylkesadvokat
Da Ada Molne Kjøllesdal fikk advokatbevilling var det stor glede i fylkeskommunen. (Foto: Maria Borch Mietinen, FFK)

Ada har blitt fylkesadvokat

Ada Molne Kjøllesdal har fått advokatbevilling.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 18.10.2016 05:25

Ada Molne Kjøllesdal fikk nylig sin advokatbevilling. Det betyr at hun som fylkesadvokat nå kan utøve advokatvirksomheten i sitt eget navn.

Med tittelen som fylkesadvokat kan Ada Molne Kjøllesdal (29) utøve advokatvirksomheten i sitt eget navn, i motsetning til da hun var advokatfullmektig og utøvet virksomheten i sin prinsipals navn som var Øystein Ruud.

Ble møtt av applaus og gledestårer

Kjøllesdal forteller at nyheten ble godt tatt imot av både fylkestinget og administrasjonen:

--Å få advokatbevilling og bli fylkesadvokat i Finnmark fylkeskommune er for meg et privilegium og meget stort. Den dagen bevillingen min ble aktivisert orienterte fylkesrådmannen fylkestinget om at jeg hadde blitt advokat - til spontan applaus fra fylkestingspolitikerne, mens næringssjefen og politisk sekretær felte noen gledestårer.

--Reaksjonene er betegnende for befolkningen i Finnmark; hjertevarme og nære. Å få lov til å arbeide i et slikt miljø er et privilegium som jeg er svært takknemlig for, smiler Kjøllesdal.

Fylkesadvokaten forklarer hva advokatbevillinga betyr:

--Litt upresist kan jeg formulere det slik: Jeg har gått i lære i 2 år og oppfylt visse kvalifikasjonskrav, som nå har medført at jeg har fått et «svennebrev» – en advokatbevilling.

Arbeidsoppgaver i stor grad samme som før

Kjøllesdal kan fortelle at arbeidsoppgavene i stor grad vil være de samme; Føre saker for domstolene og gi rask og presis rådgivning innenfor alle rettsområder til alle virksomheter i Finnmark fylkeskommune. I tillegg til å føre saker for domstolene går arbeidet blant annet ut på å bistå i forbindelse med anskaffelsesprosesser, forhandlinger, utforme kontrakter og høringsuttalelser, samt saksfremlegg til fylkestinget og fylkesutvalget.

I det daglige innebærer dette bistand i små og store spørsmål innenfor blant annet kommunal- og forvaltningsrett, kontraktsrett, selskapsrett, EØS-rett, arbeidsrett, offentlige anskaffelser og alle øvrige rettsspørsmål som måtte oppstå.

--Det å være fylkesadvokat i Finnmark fylkeskommune er en svært givende og spennende jobb. Jeg er svært heldig som får lov til å arbeide med så mange dyktige og hyggelige kollegaer og jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb! avslutter den fornøyde fylkesadvokaten.

(ffk.no)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS