Arrangerer kan søke om støtte etter påske
Turngruppa i HT & IF skulle arrangere turnstevne denne våren, men ettersom stevnet blir utsatt eller avlyst, taper turngruppa penger. (Arkivfoto)

Arrangerer kan søke om støtte etter påske

Idrettslag i Finnmark taper inntekter på grunn av koronakrisen.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.04.2020 13:43

Flere idrettslag i Finnmark går glipp av inntekter på grunn av avlyste arrangement i forbindelse med koronasituasjonen. 

I Honningsvåg skulle det denne våren blant annet være fotballturnering for yngre fotballspillere fra fylket, og turnstevne. Inntektsbringende arrangement for Honningsvåg Turn & Idrettsforening. 

Fra 14. april kan arrangører som har avlyst eller utsatt arrangement, søke om støtte. 

--Dette er en omfattende ordning utviklet på kort tid og med en kortere søknadsfrist enn vanlig. Det krever at alle må bruke tiden godt, sier Gunn Merete Paulsen, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet, i en pressemelding. 

En rekke arrangement har blitt avlyst, utsatt eller stengt på grunn av koronaviruset. Nå er Kulturdepartementet klare med forskriften til krisepakken for kultur, idrett og frivillighet. Arrangører kan få kompensert for tapte billettinntekter, deltakeravgifter og merutgifter.

--Noe av det fineste i samfunnet vårt er hardt rammet av korona, og en viktig del av samfunnsoppdraget til Lotteri- og stiftelsestilsynet er å sikre frivilligheten. Kulturdepartementet har jobbet hardt med å få på plass forskriften og vi har holdt et høyt tempo med å rigge et stort søknadssystem på kort tid, sier Paulsen.

Ordningen Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalter gjelder for arrangører innen kultur-, frivillig- og idrettssektoren, som er registrert i Frivilligregisteret innen 5. mars 2020. Rammen for ordningen er på 700 millioner kroner.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS