Politiet skal være synlig i påsken
Politiet vil ha øye for kjøring som kan være til fare for fører og passasjer, eller for andre som befinner seg der kjøring finner sted. (Illustrasjonsfoto)

Politiet skal være synlig i påsken

Politiet i Finnmark ønsker innbyggerne en god påske.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.04.2020 11:00

Selv om påsken blir annerledes i år med hytteforbud og koronasituasjonen, så vil Politiet i Finnmark også i år til å være synlig flere av stedene hele påsken gjennom.

Politiet vil gjennomføre kontrollerer særlig rettet mot trygg ferdsel med snøskuter på og ved løypenettet.

--Det er mye snø og skred kan fort utløses av en skuterkjører.  Vi vil ha særlig øye for å avdekke kjøring som kan være til fare for fører og passasjer, eller for andre som befinner seg der kjøring finner sted. Klatring i heng og fjellsider er eksempler på dette.  Et felles trekk i mange av ulykkene med snøskuter er at fører har manglende risikoforståelse, ferdigheter og kunnskap. Vi ønsker at skuterkjøringen skal bli tryggere. Vi har ingen å miste, sier Inger Anita Øvregård, leder for Reinpolitiet, i en pressemelding. 

--I år er det også en svært krevende situasjon for reindriften. Enorme mengder snø og skare har gjort at flokkene sliter og flere av de skuterløypene er stengte for ikke å stresse dyrene enda mer. Sjekk derfor om løypene du hadde tenkt å kjøre i er åpne før dere setter ut på tur, er oppfordringen fra Øvregård.

Husk også de vanlige smittevernrådene. Hold avstand, ikke samles for mange på et sted, heller ikke i en bålgrop.  Vis hensyn både til dyr, mennesker og natur






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS