FeFo lanserer podkast
LÁVVU-PANELET: Leder for utmark i FeFo Einar Asbjørnsen, tradisjonskunnskapsformidler Marit Mikkelsdatter Eira Murud og friluftslærer/frilanser Lars H. Krempig. (Foto: FeFo)

FeFo lanserer podkast

Lávvu er en podcast fra FeFo.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.04.2020 23:30

Jakt, fiske og utmarksbruk blir temaene i podkasten Lávvu.

--Finnmarkseiendommen er rik på natur, kultur og tur. Dette ønsker vi å spre kunnskap om. Derfor starter vi podkast, sier l Robert Greiner, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo, i en pressemelding. 

Lávvu blir i første omgang å komme ut månedlig og skal følge årshjulet til FeFo som forvalter av Finnmarkseiendommen.

--Vi vil derfor særlig snakke om småviltjakt, storviltjakt, innlandsfiske og laksefiske – men også utmarksbruk og det samiske perspektivet vi forvalter i. Akkurat nå er isfiske noe som opptar mange. Isfiske er hovedtema i første episode som ligger ute nå, sier Greiner.

Panelet i podkasten vil bestå av utmarksleder Einar Asbjørnsen i FeFo og tradisjonskunnskapsformidler Marit Mikkelsdatter Eira Murud fra Kautokeino. Hun har bakgrunn fra reindriften og har gitt ut bøkene «Året i Sápmi» og «Ved bålet». I tillegg er friluftslærer og frilanser Lars H. Krempig fra Alta med. Også han har gitt ut bøker og er kjent fra Villmarksbarna på NRK Super.

Podkasten Lávvu er et samarbeid mellom FeFo og Alta folkehøgskole, og er tilgjengelig på alle de vanligste plattformene for podkast Spotify, Apple podcast, Soundcloud med flere. 

Dette er podcast 
En podcast er en lyd- eller videofil på internett. Det eneste du trenger for å lytte til en podcast, er en enhet som har mulighet for å spille av en podcast eller laste den ned. Dette kan for eksempel være en smarttelefon eller en moderne MP3-spiller.

Fenomenet podcast i seg selv er ikke noe nytt, selv om det for mange fortsatt er det. Faktisk har det eksistert i snart 20 år, og ble for første gang foreslått som et konsept i år 2000. Den første norske podcasten ble gjort av NRK P2 Kurer den 2. september 2005, og handlet om, tro det eller ei, podcasting, ifølge Telenor






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS