Stort «Korona-helikopter» på plass i Tromsø
Super Puma (AS332 L1) på Langnes lufthavn i Tromsø. (Foto: Dag Ketil Henriksen, UNN)

Stort «Korona-helikopter» på plass i Tromsø

Denne uken var et helikopter klart for koronaoppdrag på plass i Tromsø.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 03.04.2020 21:25

Et stort sivilt helikopter øremerket for transport av koronapasienter gikk mandag kveld på heldøgns beredskap i Tromsø. Helikopteret av typen Super Puma (AS332 L1) skal fly smitteteamet til Universitetssykehuset Nord Norge (UNN).

Det kan benytte alle faste landingsplasser for ambulansehelikopter i landsdelen. Det kan også lande på sykehuset i Tromsø, og hente pasienter på Svalbard.

--Helikopteret er en vesentlig styrking av vår evne til å transportere kritisk syke koronapasienter i hele Nord-Norge, sier Bård Rannestad, medisinsk leder ved luftambulanseavdelingen UNN, i en pressemelding

Koronaoppdrag kan være kompliserte og tidkrevende. Ved å leie inn store fartøy øremerket slike transporter styrkes flere deler av den akuttmedisinske kjeden, både i og utenfor sykehus. !Smittevernkuvøsen og medisinsk leder ved luftambulansebasen i Tromsø, Bård Rannestad. (Foto: Dag Ketil Henriksen, UNN)

-- Når de sykeste pasientene hentes får lokalsykehusene frigjort kapasitet til viktig lokal beredskap. Samtidig skjermes de ordinære bil- og luftambulansene til akuttmedisinske pasienter som ikke er koronasyke. Vi som fagfolk er svært glade for at beslutningstakerne i Helse Nord har prioritert å få denne ressursen på plass, sier Rannestad.

Under transporten isoleres pasienten i en smittevernkuvøse (EpiShuttle®) som hindrer overføring av smitte til ledsagerne og helikopterets kabin. Slik isolering brukes når det vurderes som medisinsk nødvendig. De sykeste pasientene trenger ofte flere behandlere som jobber i team. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS