Jegerne blir digitale
50 000 jegere prøvde ut hel-digitale løsninger i fjor. (Illustrasjonsfoto)

Jegerne blir digitale

Siste jaktår fikk 50 000 jegere digital informasjon i Altinn
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.04.2020 05:20

I år får alle jegere digitalt jegeravgiftskort og jegeravgiften betales elektronisk. Informasjon om jaktåret sendes digitalt i Altinn.

--Vi har gode erfaringer fra de 50 000 jegerne som i 2019 prøvde ut hel-digitale løsninger. Det var enklere for jegerne, bidro til å øke sikkerheten, og reduserte risikoen for å miste eller glemme å ta med dokumentasjonen. Slike digitale løsninger er også en effektivisering av forvaltningen, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en pressemelding. 

Alle som skal drive med jakt, lisensfelling eller fangst må betale jegeravgiften. Pengene går inn i Viltfondet og brukes til å styrke den lokale viltforvaltningen.

Det er totalt over 500 000 registrerte jegere i Jegerregisteret. Omtrent halvparten er aktive hvert år, og betaler jegeravgiften. I år får alle disse aktive jegerne informasjon om nytt jaktår og betaling av jegeravgift i Altinn i stedet for brev og giro på papir.

Siste jaktår fikk 50 000 jegere digital informasjon i Altinn. Disse var valgt ut fordi de hadde e-faktura avtale i nettbanken sin for betaling av jegeravgiften.

--Vi erfarer en positiv mottakelse fra jegerne på bruk av Altinn som kommunikasjon- og rapporteringskanal. Prinsippet om digitalt førstevalg innebærer at nettbaserte tjenester er hovedregelen for forvaltningens kommunikasjon med brukerne, sier Hambro.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS