Nye anbud fra 2021
Mer brøyting på veger de siste årene, ifølge Statens vegvesen. (Illustrasjonsfoto)

Nye anbud fra 2021

Repvåg Kraftlag har fått svar fra Statens vegvesen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 27.03.2020 05:42

I 2021 skal det være nye vedlikeholdsanbud på blant annet E69 og Havøysundveien.

Det kommer fram i svarbrevet fra Statens vegvesen til Repvåg Kraftlag. I februar sendte elverkssjef Oddbjørn Samuelsen brev til vegvesenet der han klaget på stengte veger. 

--De siste tre årene har det blitt brøytet 30 prosent mer enn i fem årsperioden før det, har Statens vegvesen skrevet i brevet. 

--Veinettet i Norge er delt inn i såkalte vinterdriftsklasser med standardkrav for blant annet føreforhold (veigrep og snødybde).  For E69 og Fv889 aksepteres det at vegbanen har et hardt og jevnt dekke av snø eller is, men det skal brøytes når det er mer enn 2 cm løs snø og det skal strøs for å sikre godkjent veigrep, har vegvesenet skrevet. 

--Når vi har værhendelser som for eksempel vind og snøvær, skal alt av entreprenørens tilgjengelige ressurser være i kontinuerlig drift.  Kravet om brøyting hver tredje time er satt for å beskrive en syklustid for brøting på maksimalt tre timer. For strøing er det stilt krav om minimumsfriksjon (veggrep) og det er angitt en maksimal syklustid for strøing på fire timer inkludert henting av strømidler, ifølge vegvesenet. 

Hele svarbrevet






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS