Pris til Båtsfjord
Hamnefjell Vindkraftverk i Båtsfjord vant Årets Vindkrigar. (Foto Hamnefjell Vindpark Facebook.com)

Pris til Båtsfjord

Finnmark Kraft er stolt av Hamnefjell Vindkraftverk.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 21.03.2020 15:45

Vinneren av Årets Vindkrigar for produksjonsåret 2019 er Finnmark Krafts Hamnefjell Vindkraftverk i Båtsfjord.

--Vi er veldig stolte av at Hamnefjell Vindkraftverk er Norges beste vindpark i 2019, sier Egon Leonhardsen, administrerende Direktør i Finnmark Kraft, ifølge Norwea.org

Kraftverket, bestående av 15 turbiner (51,8 MW), står på andre siden av Kongsfjorden for fjorårsvinner Raggovidda. Turbinene er levert av danske Vestas.

Norges vassdrags- og energidirektorat er jury for prisen. Seksjonssjef i Seksjon for ressurs og kraftproduksjon Ann Myhrer Østenby skriver i begrunnelsen for årets utdeling:
--I år har juryen lagt til grunn en annen faktor enn brukstid når de har kåret Årets Vindkrigar. Det er mange forskjellige egenskaper en vindpark eller en vindturbin kan ha som viser at det er god produksjon.
Brukstid har blitt uthevet mange ganger, andre måter å måle god produksjon på er hvordan vindparken har produsert i forhold til produksjonsindeksen eller produksjon per sveipt areal.
Men i år har juryen valgt å gå for produksjon per turbin. 
Noe av grunnen til dette er at det er en park som peker seg spesielt ut, med vesentlig bedre produksjon per turbin enn noen av de andre parkene. Og den parken er Hamnefjell Vindkraftverk.

Det er kraftlagene i Finnmark og FeFo som eier Finnmark Kraft. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS