Nå kan du kjøpe bitcoin hos Norges første regulerte handelsplass

Nå kan du kjøpe bitcoin hos Norges første regulerte handelsplass

Norge har fått sin første innenlandske børs for kjøp og salg av bitcoin - MiraiEx. De har fått tillatelse fra Finanstilsynet til å veksle, oppbevare og håndtere virtuell valuta på vegne av sine kunder.
Riks
Publisert : 07.05.2020 00:00
Sist oppdatert : 04.08.2020 02:43

MiraiEx har nå lansert en kampanje som gir nye brukere 0,001 bitcoin i bonus når de åpner konto og verifiserer seg. Det eksisterer ingen skjulte krav eller vilkår for å motta velkomstbonusen. Den utbetales derimot kun én gang til nye kunder. Her finner du også en guide til å kjøpe bitcoin fra Norge, som forteller mer om hvilke øvrige alternativer som finnes.

 

Hva du bør vite om selskapet

  • MiraiEx er registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta.
  • Benytter BankID som verifiseringsmetode av nye brukere.
  • Lar deg kjøpe bitcoin og litecoin.
  • Tilbyr en moderne handelsplatform hvor du kan handle BTC på enkelt vis.

 

Handle bitcoins samme dag

Selve verifiseringen tar rundt 10 minutter å fullføre. Deretter vil bonusen utbetales til kontoen din og dukke opp i balanseoversikten. Hvis du ønsker å kjøpe bitcoin utover dette vil du måtte overføre penger fra din norske bankkonto.

Det er mulig å få kreditert kontoen samme dag hvis du velger straksbetaling i nettbanken din. Bankene krever derimot et gebyr for denne tjenesten.

Velger du vanlig overføring vil pengene være klare dagen etter, slik at du kan konvertere de til bitcoins.

Merk: For øyeblikket lar ikke MiraiEx deg handle bitcoin med kortbetaling. For mer informasjon om dette, klikk her. Handle BTC med VISA eller kredittkort - Privatøkonomi.net.

 

Prisene svinger

Bitcoinprisen har svingt voldsomt de siste årene. Toppnoteringen ble nådd i desember 2017, da 1 BTC ble verdsatt til nærmere 20.000 dollar, eller det som tilsvarer omkring 185.000 kr med dagens vekslingskurs.

For øyeblikket omsettes kryptovalutaen til en pris på 86 200 kr, etter å ha steget kraftig i pris den siste måneden. Mange nordmenn har kastet seg på bølgen og det anslås at vi i dag eier bitcoin for flere milliarder kroner.

I 2017 kunne digi.no også melde at Norge hadde fått sin første bitcoin-minibank i Oslo, kalt en “mikrobank”. Der kan man handle BTC direkte ved hjelp av kortbetaling.

 

Pass deg for følgende

Den eksplosjonsartede interessen for bitcoins har ikke vært helt problemfritt. Mange nordmenn har investert store beløp i bitcoins via utenlandske firmaer og endt opp med å tape pengene sine.

Skal du først kjøpe bitcoins er det viktig at du tar noen forhåndsregler. Her er en liste med noen enkle tips:

  • Unngå å handle via utenlandske tredjepart selskap som hevder å kjøpe bitcoin på dine vegne.
  • Overfør mindre beløp av gangen og trekk ut all kryptovaluta til din egen private e-lommebok.
  • Sjekk om børsen har tillatelse fra de finansielle myndighetene i det landet hvor selskapet holder til.

 

 

Hva du bør vite før du kjøper

Når du skal legge inn en ordre for bitcoin vil du få 2 valg:

Den første kalles en markeds-ordre, som betyr at du kjøper til den første og beste prisen som tilbys per BTC. Da risikerer du å betale en premium, sammenlignet med hva du kunne fått hvis du valgte en limit-ordre.

Sistnevnte betyr at du setter en pris på forhånd (hva du maks er villig til å betale per BTC).

Ofte vil du se at det er en relativt høy differanse mellom beste kjøp og salgs-tilbud. For å få maks verdi for pengene kan du legge inn en limit ordre som ligger et lite stykke over det beste kjøpstilbudet og se om ordren fylles.

 

API handel

Vær obs på at det sannsynligvis finnes roboter som handler BTC på vegne av tradere med API. Det kalles arbitrasje hvor en aktør kjøper og selger nærmest momentant for å dra nytte av prisforskjeller mellom de børsene som tilbyr bitcoin.

For deg som kunde kan det være litt frustrerende, fordi noen alltid hopper foran deg i køen med et bud som er mikroskopisk høyere. Dette vil derimot variere og gjelder ikke hos alle børser.

Hvis noen hopper foran deg bør du ta tiden til hjelp og vente på at ordren fylles. Som regel kan du spare opptil 2% ved å legge inn en limit ordre fremfor å kjøpe til markedspris.

De fleste bitcoinbørser vi i tillegg ta seg bedre betalt i gebyrer når du kjøper til spotpris.

 

Norge har manglet en handelsplatform

Inntil nå har det ikke vært mulig å handle bitcoin direkte på en norsk børs. Grunnen er at norske banker har nektet å behandle transaksjoner tilknyttet virtuell valuta.

Av den grunn har nordmenn måtte se til utlandet - der en stor andel av trafikken har gått til sider som Coinbase og Bitstamp. Med lanseringen av MiraiEx har nordmenn endelig fått en helnorsk kryptobørs hvor man kan sette inn penger direkte fra sin egen bankkonto.

Det har visse fordeler for de av oss som ønsker å investere i bitcoins. Den første er at man slipper å betale et vekslingsgebyr, f.eks mellom USD og NOK når man overfører penger til en kryptobørs i USA.

Verifiseringen med bankID gjør i tillegg at man slipper å sende kopier av pass og førerkort til utenlandske selskap, som fort kan komme på avveie. Det er heller ingen ulempe for norsk næringsliv at slike selskap nå kommer på banen i det innenlandske markedet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS