Kommunestyret frykter sentralisering av Kystverket
Nordkapp kommunestyre på møtet i februar.

Kommunestyret frykter sentralisering av Kystverket

Nordkapp kommunestyre har vedtatt en uttalelse om Kystverket.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.02.2020 20:00

Kommunestyret i Nordkapp frykter at rapporten om ny organisering av Kystverket på sikt kan føre til sentralisering og flytting av kompetansearbeidsplasser. 

Dagens regionmodell skal erstatte funksjonsmodellen. Det vil si at det er oppgaver som avgjør hvem som har ansvaret, ikke som i dag hvor Kystverket Troms og Finnmark har ansvaret for alt som skjer i regionen. 

--Funksjonsmodellen vil over tid kunne få store konsekvenser for lokasjonene til Kystverket, spesielt om lokasjonene ikke vil ha leder på stedet. Over tid frykter vi at reansettelser kun vil skje der ledelsen sitter, har Nordkapp kommunestyre vedtatt. 

--Senter for administrasjon og regnskap er bygd opp over lang tid i Honningsvåg. I sin tid var det bestemt at også arkiv skulle være i Honningsvåg. Nordkapp kommunestyre forventer at avdelingen i Honningsvåg får oppgavene innen eiendomsforvaltning og arkiv slik at det administrative fagområdet på avdelingen i Honningsvåg styrkes og blir mer robust. I motsatt fall frykter vi en svekkelse, har Nordkapp kommunestyre i vedtatt enstemmig i en uttalelse. 

Hele uttalelsen






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS