Alle stilte opp
Tre bilder fra nedkjøring til Skarsvågrevva før uværet slo skikkelig til.

Alle stilte opp

Det var et samspill mellom flere ulike aktører og personer under aksjonen på torsdag.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 21.02.2020 13:45
Sist oppdatert : 21.02.2020 13:49

Torsdag ettermiddag og kveld måtte mannskap fra Destinasjon 71° Nord være med da turister ble evakuert fra E69. 

Turister kjørte seg fast, syv personer i Skarsvågreva og fire personer i Skipsfjorden. 

--Vi ble stående i Skarsvågreva på tur fra Skarsvåg fordi noen kjørte seg fast. Etter hvert fikk vi vite fra følgebilsjåføren at brøytebilen stoppet og de visste ikke hvordan de skulle få oss ut. Etter noen telefoner ble vi enige med Ib Nymark og politiet, at vi skulle starte en redningsaksjon og få alle ned til Kamøyvær med snøskutere som vi hadde på hengerne. Det sier Runar Johnsen i Destinasjon 71° Nord til Radio Nordkapp. 

--Det var ekstreme vindforhold. Vi var aldri redde for det vi bega oss ut på. Vi gjorde noen vurderinger og gjennomførte planen, sier Rune Seppola. 

--Turistene tok det veldig bra. Rune gikk inn i alle bilene og forklarte hva som skulle skje. Kamøyvær Bygdelag møtte oss ved bommen på Skipsfjordhøgda slik at turistene kunne sitte i varme biler. De ble kjørt ned til bygdelagets eget hus etter hvert som vi fylte opp bilene. Jobben de gjorde var utrolig bra. Da vi kom ned var det varm kaffe, fiskebrød og pizza. At man drar rundt på bygda og får tak i fiskemat slik at man kan lage fiskebrød, er helt utrolig. Det sier Runar Johnsen. 

--Bygdelaget ordnet snøbriller og varme dresser. Man skulle nesten tro at de satt i beredskap. I ettertid så var det jo artig at vi var på rett plass til rett tid med rett utstyr, sier Seppola. 

Les også: 11 evakuert til Kamøyvær - 23 Rasfast i Reinelva






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS