Ikke lov med avgift på Nordkapp
Kommunestyret i Nordkapp, tirsdag 18. februar 2020.

Ikke lov med avgift på Nordkapp

Det var spørsmål og svar om Nordkapp-avgiften for lokalbefolkningen etter en interpellasjon fra Arbeiderpartiets Kari Lene Olsen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 20.02.2020 17:39

Det er ikke lov å kreve inn avgift på friluftsområdet på Nordkapp-platået, svarte ordføreren i det siste kommunestyremøtet. 

Kari Lene Olsen (Ap) hadde sendt inn en interpellasjon. Hun spurte om ordføreren hadde jobbet for at lokalbefolkningen fortsatt skal slippe gratis inn på Nordkapp. 

(Hele interpellasjonen til Kari Lene Olsen

Etter at Scandic endret prissystemet til 200 kroner for parkering og egen adkomstavgift til hallen, er det mye som taler for at lokalbefolkningen må betale for parkering fordi alle skal behandles likt etter parkeringsforskriften. 

--Per dags dato kan de ikke lovlig kreve inn avgift for besøk på friluftsområdet på Nordkapp-platået. Dette følger av Fylkesmannens behandling av klage på løyvevedtaket for 2019. I Fylkesmannens endelig vedtak hvor klager får medhold, fremkommer det også hvordan både løyvegiver og løyvehaver skal forholde seg til reglene for innkreving av avgift etter friluftsloven. Det svarte ordfører Jan Olsen (SV). 

--For tiden er det gratis inngang for alle på uteområdet på Nordkapp-platået. Ordføreren har ikke foretatt seg noe spesielt i sakens anledning da dette er en konsekvens av Fylkesmannens vedtak, sa ordføreren. 

(Hele svaret til ordfører Jan Olsen






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS