Finnmark Sp ønsker statlig drift av luftambulansen
Årsmøte i Finnmark Senterparti, gjennomført i Alta forrige helg.

Finnmark Sp ønsker statlig drift av luftambulansen

Finnmark Senterparti mener helseministerens realitetsorientering og respons etter operatørbyttet, har vært lite tillitsvekkende.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.02.2020 15:45

Finnmark Senterparti krever at staten tar fullt ansvar for luftambulansetjenesten når inneværende anbudsperiode utløper. 

--Dagens reserveløsning med ambulansehelikopter i Kirkenes må bli en permanent ordning for å sikre Øst-Finnmark en beredskap på nivå med resten av landet. Det siste operatørbyttet har vist at anbud og privat drift ikke gir en likeverdig og trygg luftambulansetjeneste for befolkningen i Finnmark.  Den svekkede beredskapen i luftambulansetjenesten de siste månedene er uakseptabel og må få konsekvenser. Helsetjenestene her til lands skal være likeverdige, har Finnmark Senterparti skrevet i en årsmøteuttalelse.

--Helseministerens sene realitetsorientering og respons etter operatørbyttet i 2019 har heller ikke vært tillitsvekkende. Finnmark Sp forventer at myndighetene til enhver tid gjør de grepene som er nødvendig for at folk i hele landet kjenner seg ivaretatt og opplever trygghet for seg og sine. I spørsmål om liv og helse, er det uakseptabelt å fire på kvaliteten i en basistjeneste for å spare penger, heter det i vedtaket på årsmøtet.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS