Overskudd på 11,5 million
illastrasjon

Overskudd på 11,5 million

Rådmann har i dag oversendt regnskapet for 2019 til revisjonen. Resultatet viser at Nordkapp kommune kan bokføre et overskudd på om lag 11,5 millioner kroner.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 17.02.2020 21:21
Sist oppdatert : 17.02.2020 21:26

I dette resultatet er inntektene fra Havbruksfondet ikke medregnet, og legger man disse til ville resultatet for Nordkapp kommune vært omlag kr 18,2 mill. Resultatet på 11,5 millioner kroner gir en driftsmargin (netto driftsresultat) på 3 % for 2019, noe som er i det øvre sjikt i vårt fylke. Tar man med Havbruksfondet er driftsmarginen enda høyere, skriver Rådmann Raymond Robetsen, i en e-post til Kommunestyret.

Det gode økonomiske resultatet for Nordkapp kommune skyldes flere forhold, og viser at Nordkapp kommune går riktig vei i arbeidet med økonomioppfølging og omstilling.

Rådmannen skriver videre:
Hovedforklaringene kan oppsummeres i følgende punkter:

•De store sektorene oppvekst, velferd og kultur, samt Helse, rehabilitering og omsorg drifter omentrent i balanse, og har redusert sine tidligere års underskudd. Selv om sektorene drifter i ubalanse, så er summene i Nordkapp kommune langt under det som var varslet i 2.tertial 2019, og det er god kontroll i driften i de største sektorene.

•Teknisk sektor leverer nok et år i balanse, til tross for høy aktivitet.

•Som følge av Nordkapp kommunes sunne økonomiske stilling, og likviditetssituasjon, har kommunen kunne utsette mange låneopptak til sent på året, og har som følge av det hatt en besparelse på kr 2,8 mill i rentekostnader

•Skatteinngangen og rammetilskudd (frie inntekter) i kommunesektoren har vært bedre enn anslått fra Finansdepartementet, og alle kommunene har fått beholde mesteparten av denne økningen. For Nordkapp kommune utgjør dette kr netto omlag kr 2,8 mill.

•Nordkapp kommune har som følge av å benytte seg av premiefond i KLP i 2019, redusert premieavviket med kr 8,4 mill. Dette gir en direkte resultateffekt i 2019 på rundt 4,5 millioner kroner utover budsjett. I tillegg slipper kommunen å bokføre en kostnad på kr 1,2 mill årlig i årene 2021-2027, og disse kan derfor benyttes til kommunal tjenesteproduksjon i Nordkapp kommune i stedet. Bruken av premiefond (som kun benyttes til betaling av premie) har i tillegg medført direkte tilførsel av ytterligere likviditet.

 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS