Hesjevik skryter av den nye fiskeriministeren
Geir-Inge Sivertsen, den nye fiskeri- og sjømatministeren. (Foto: Troms og Finnmark Høyre)

Hesjevik skryter av den nye fiskeriministeren

Jo Inge Hesjevik i Porsanger er glad for at Geir Inge Sivertsen ble fiskeriminister.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.01.2020 11:00

Geir Inge Sivertsen (H) er den nye fiskeri- og sjømatministeren, en utnevnelse i statsråd på fredag. 

Jo Inge Hesjevik, mangeårig Høyre-politiker i Finnmark og fisker, skryter av den nye fiskeriministeren. 

--Da jeg hørte Geir Inge Sivertsen var aktuell som fiskeriminister ble jeg svært glad. En med bedre forståelse og kjennskap til hva fiskerinæringen betyr for vår region skal en lete lenge etter. Han har ikke bakgrunn som hverken fisker, investor eller oppdretter, men som tidligere ordfører i Lenvik, nå Senja kommune. Der har fiskeri og oppdrett vært en del av hverdagen hans, sier Høyres Jo Inge Hesjevik til Radio Nordkapp. 

Hesjevik legger til at selv om Sivertsen ikke er fisker har rodd en sesong med garn. 

--At han har et samfunnsperspektiv som fiskeriminister blir særdeles viktig. Både oppdrett og fiskerinæringen går godt i nord, men vi har forventninger til at verdiskapningen som skjer her nord også gir seg utslag i ringvirkninger og aktivitet i lokalsamfunn der fangst og produksjon foregår, sier Hesjevik. 

--Som leder i Troms og Finnmark Høyre har han selvsagt god kjennskap til vår region. Om jeg skulle beskrive Geir-Inge er det som en lyttende person. Han bruker sjeldent store bokstaver, tenker seg godt om og leter etter balanserte løsninger. Jeg tror dette er en egenskap som har gjort han særlig aktuell som fiskeriminister. De som ikke er i næringen ønsker ofte raske løsninger og store endringer på kort tid, vi som er i næringen ønsker langsiktighet og forutsigbarhet. For oss som er i næringen er forutsigbarhet viktig. Den fiskeriministeren vi har nå vil jeg forvente jobber langsiktig for å gradvis å oppnå økt verdiskapning og sysselsettingseffekt, sier Hesjevik.

I tillegg til å være politiker for Høyre er Jo Inge Hesjevik fisker. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS